Californië

(Verenigde Staten, Noord Amerika)

menu
   Link toevoegen
Verenigde Staten ~ Californië
Californië ligt aan de westkust van de USA. Het is de meest veelzijdige staat van Amerika: Het heeft bergketens met skigebieden, maar ook woestijnen, gletsjers, wouden, heuvelgebieden, meren en stranden. Californië heeft een subtropisch klimaat.

De hoofdstad van de staat is niet, zoals veel mensen denken, Los Angeles, maar Sacramento. Samen met San Diego, San Jose en San Fransisco is Los Angeles wel de grootste stad van Californië. Laatst genoemde plaats heeft zo'n 4 miljoen inwoners, terwijl er in heel Californië bijna 37 miljoen mensen wonen.

Californië heeft erg veel natuurschoon. Er komen dieren en plantensoorten voor die nergens anders ter wereld voorkomen. De bekendste soort is waarschijnlijk de Sequoia-boom. Dit is de dikste en grootste boom ter wereld. De hoogste boom in het park is meer dan 115 meter lang!

Hoewel Californië lang heeft geleden onder ontbossing en het niet goed omgaan met het natuurschoon door zowel de overheid, de plaatselijke bevolking als de toeristen, begint men zich heden ten dage gelukkig meer te bekommeren om de flora en fauna. Zo zijn er een aantal parken en andere natuurlijke bezienswaardigheden beschermd gebied geworden, en doet men in een aantal plaatsen aan hoogwaardige landbouw.

Als u in Californië bent kunt u ook kiezen uit tal van natuurschoon verzamelt in bijvoorbeeld het Nationaal park Redwood (waar zich ook de eerder genoemde Sequoia's bevinden) of het vulkanisch nationaal park Lassen. In dit park is de nog altijd actieve vulkaan Lassen Peak aanwezig.

Als u de natuur achter u wilt laten en u wilt weten waarom Californië, en specifieker Los Angeles, dé plek van het moderne entertainment-industrie is, kunt u het overbekende Disneyland L.A. bezoeken, maar een bezoekje aan Universal Studios en Hollywood mag niet ontbreken.
Voor de watersporters en strandliefhebbers is er natuurlijk Malibu Beach, maar ook op Santa Monica en Venice Beach is het goed toeven.

In San Fransisco is onder veel meer Fisherman's Wharf en Alcatraz te vinden en in San Diego zijn Legoland en Seaworld groot en erg bekend.

Steden in Californië

Foto's Californië

foto toevoegen
Overzichtsfoto Newport Beach vanaf een hotel genomen.
Newport Beach (© Dolly)
Een gorilla die door de bezoekers door glas wordt bekeken.
Gorilla (© LA Zoo)
eetkamer (© Reizen123.nl)
Monkeys (© Roy)
Giraffes (© Rob Hanssen)
Fishermans Warf (© Rob Hanssen)
Palace of Fine Arts (© Rob Hanssen)
Gebouw in Japantown (© Rob Hanssen)
Alcatraz in de verte.
Alcatraz (© Rob Hanssen)
Golden Gate Bridge (© Rob Hanssen)
Voeg een foto van Californie toe!
Selecteer een eigen foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha
Koppelingen